Δραστηριότητες της ΕΕΕΤΣΥ

Η Ελληνική Εταιρεία Επιστήμης και Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης διοργανώνει σεμινάρια, συνέδρια και workshops. Προάγει την αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητικών ομάδων, οι οποίες διεξάγουν έρευνα σε θέματα συμπυκνωμένης ύλης και επιστήμης των υλικών. Βραβεύει νέους ερευνητές για άριστη έρευνα στον τομέα της συμπυκνωμένης ύλης και της επιστήμης των υλικών. Πληροφορεί τα μέλη της σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσω ενημερωτικών δελτίων με εκδηλώσεις, νέα και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη συμπυκνωμένη ύλη και την έρευνα των υλικών.

Workshops

Η ΕΕΕΤΣΥ διοργανώνει workshops (διημερίδες) με στόχο την εκπαίδευση και αλληλεπίδραση νέων κυρίως ερευνητών που ασχολούνται με τη συμπυκνωμένη ύλη και τα υλικά. Τα τελευταία 6 χρόνια έχουν διοργανωθεί οι παρακάτω διημερίδες:

 19-20.12.2020, Computational Materials Science, Crete (online).

 14-15.12.2019, Computational Materials Science, Thessaloniki.

 3-4.11.2018, Materials at the Nanoscale, Thessaloniki

 1-2.12.2017, Materials for future energy sources, Athens

 25-26.11.2016, Advanced material characterization techniques, Athens

 27-28.11.2015, Advanced material characterization techniques, Athens

  • Advanced material characterization techniques (ATH)

Μέλη της ΕΕΕΤΣΥ μπορούν να διοργανώσουν αντίστοιχα workshops με θέματα που άπτονται του τομέα της επιστήμης της συμπυκνωμένης ύλης και των υλικών μετά από συνεννόηση με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Conference Organization

Η ΕΕΕΤΣΥ μαζί με την Ελληνική Μεταλλουργική Εταιρία και τη FEMS διοργάνωσαν το EUROMAT 2017, European Congress and Exhibition on Advanced Materials and Processes, 17-22 Σεπτεμβρίου 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Με 60 συμπόσια και περί τους 2500 συμμετέχοντες ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα συνέδρια EUROMAT.

Best MSc Thesis Award

Η FEMS κάθε χρόνο διεξάγει διαγωνισμό για την καλύτερη ευρωπαϊκή διπλωματική εργασία στον τομέα των υλικών κατά τη διάρκεια των συνέδριων EUROMAT και junior EUROMAT,  κάθε μονό και ζυγό έτος αντίστοιχα. Η ΕΕΕΤΣΥ μετά από επιλογή της καλύτερης ελληνικής διπλωματικής εργασίας καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης στον/στην υποψήφιο/α και η FEMS την εγγραφή στο συνέδριο για τη συμμετοχή του/της στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Κατά τη διεξαγωγή του «Εθνικού Διαγωνισμού Καλύτερης Διπλωματικής-Μεταπτυχιακής Εργασίας στον τομέα της Επιστήμης και Τεχνολογίας της Συμπυκνωμένης Ύλης και των Υλικών» για το έτος 2020 που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, νικήτρια αναδείχτηκε η κα Ειρήνη Γκόλφη με την εργασία “Atomistic simulation study of star-shaped polystyrene melts” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εφαρμοσμένα και Υπολογιστικά Μαθηματικά» του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Δεύτερος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο κ Εμμανουήλ Περβολαράκης με την εργασία “Electronic and optical properties of ZnX (X: S, Se, Te) and MnxZnyNizO4: A first principles investigation” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Επιστήμης και Τεχνολογίας των Υλικών» του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Η κα Γκόλφη θα έχει την ευκαιρία να εκπροσωπήσει την ΕΕΕΤΣΥ στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα διεξαχθεί από τη FEMS το Σεπτέμβριο του 2021 στο Graz της Αυστρίας με επιλαχόντα τον κ Περβολαράκη.

Ο περσινός διαγωνισμός της ΕΕΕΤΣΥ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανελληνίου Συνεδρίου Φυσικής Στερεάς Κατάστασης και Επιστήμης Υλικών που διεξήχθη το Σεπτέμβριο του 2019 στην Πάτρα.

Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Γεώργιο Χατζηγιαννάκη (ΔΠΜΣ Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών, ΕΜΠ) για τη διπλωματική του εργασία με θέμα «Μελέτη της απόκρισης φωτοανιχνευτών ZnO σε μικροδομημένο και επίπεδο υπόστρωμα Si (ΖnO/Si)».


Ο κ. Χατζηγιαννάκης μας εκπροσώπησε στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό της FEMS (Master Thesis Award 2020) και απέσπασε το 1ο βραβείο. Διάβασε περισσότερα εδώ. 


Το 2ο βραβείο απέσπασε η κα. Αδαμαντία Κοσμά (ΠΜΣ Φυσική Υλικών, ΕΚΠΑ) για τη διπλωματική της εργασία με θέμα «Calculations of spin transport properties on topological insulator surfaces doped with magnetic defects».

Προσεχείς εκδηλώσεις ΕΕΕΤΣΥ

[MEC _id="45548" id="1762"]

Προσεχή συνέδρια και εκδηλώσεις σχετικά με τη συμπυκνωμένη ύλη και την επιστήμη υλικών